Кыстыбый – смачні і ситні коржі татарської кухні, з апетитною картопляною начинкою. Їх можна подавати як закуску на обід або ж самостійну страву на сніданок. Дуже поживні і ароматні коржі! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного кыстыбая по-татарськи? Приготуємо тісто для коржів. Для цього просіваємо борошно. Через ситечко. Додаємо в неї яйце, молоко, цукровий пісок і топлене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і формуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 20 хв.

В цей час почистимо картоплю і відваримо його до готовності в киплячій воді.

Цибулю чистимо від луски і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на сковороді.

В глибокій мисці розминаємо відварну картоплю, додаємо до нього молоко, м’яке вершкове масло і цибулю. Всі добре розмішуємо.

З тіста формуємо кульки. Розкачуємо їх і вирізаємо у формі кола Для цього можна використовувати тарілку.

сковороду Змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо кожен коржик з обох сторін 2-3 хв

Тепер беремо корж, змащуємо і на одну половинку викладаємо рівним шаром начинку, а інший накриваємо. Так робимо з усіма коржами.

Приємного аппетита!

Кыстыбый