Тісто для мантів можна приготувати на борошні і молоці, без додавання яєць. Така маса буде такою ж еластичною і міцною, при готуванні не розвариться і не буде втрачати задану форму. Відміну від варіанту з яйцями в тому, що таке тісто буде набагато світліше, практично білим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати тісто без яєць для мантів в хлібопічці? В чашу хлібопічки просіваємо борошно, додаємо сіль.
Далі вливаємо молоко разом з рослинним маслом. Нічого перемішувати не треба. Встановлюємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку приладу. Вибираємо програму «Прісне тісто» на п’ятнадцять хвилин. В залежності від конкретної моделі приладу, назва режиму може відрізнятися. По суті, потрібно просто вибрати заміс тіста на 15-20 хвилин. Натискаємо «Старт».
Після завершення замісу тісто викладаємо на робочу поверхню, присипаємо борошном, обкачуємо в гладкий кулю.
Накриваємо рушником і залишаємо в спокої на двадцять-двадцять п’ять хвилин, щоб клейковина розвинулася, і тісто стало більш еластичним.
Після цього ділимо тісто на частини, щоб зручніше було працювати. Розкачуємо кожну частину в пласт, при необхідності підсипаючи більше борошна. Нарізаємо потрібні заготовки, укладаємо на них начинку і формуємо манти звичним способом.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах