Найкраще для пирогів і пиріжків підходить дріжджове тісто. Завдяки дріжджам тісто виходить повітряним і легким. Біляші з такого тіста також виходять чудовими.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 320 мл
- Масло оливкове – 50 гр.
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для біляшів на живих дріжджах? Відміряйте необхідну кількість живих дріжджів.
Борошно просіяти через дрібне сито.
З’єднайте борошно та дріжджі, перетріть їх пальцями.
Потім додайте теплу воду, оливкова олія і сіль.
Ретельно перемішайте інгредієнти, у вас повинно вийде досить липке тісто.
Поставте тісто на 1,5 години в тепле місце.
Через півтори години тісто збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Тісто на живих дріжджах готово.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на воді