За цим рецептом ви можете з кислого молока замісити гарне тісто для пиріжків з будь-якою начинкою. На кислому молоці тісто завжди піднімається. Пиріжки виходять ніжними і не черствіють на наступний день Таке тісто добре зберігається в морозилці.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджове тісто на кислому молоці для пиріжків просто! Кисле молоко підігрійте до 37°С і перелийте в окремий посуд. Насипте до нього потрібну кількість цукру і сухих дріжджів, розмішайте і залишіть на 10 хвилин.

За цей час дріжджі активуються, почнуть працювати і на поверхні молока утворюється пінна шапочка.

В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість пшеничного борошна. Насипте до неї сіль і ложкою перемішайте.

В борошно розбийте куряче яйце.

Потім до борошні перелийте дріжджову масу.

З допомогою виделки або віночка замісіть тісто, щоб воно забрало все борошно.

Потім перекладіть тісто на присипану борошном дошку і руками його добре вимісіть. Тісто перекладіть назад в посуд і на 1 годину поставте в тепле та без протягу місце.

Через годину тісто на кислому молоці добре підійде.

тісто рукою трохи обімніть і можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою.

Смачною і вдалою випічки і приємної роботи!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків