Пельмені – ідеальний варіант страви швидкого приготування. Але набагато приємніше і смачніше магазинних ті, що зроблені будинку своїми руками. Тим більше, якщо рецепт тіста для них такий простий і швидкий як той, що ми приготували для вас сьогодні!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Кефір або Вода – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пельменів на кефірі і воді. У миску для замісу тіста просійте борошно пшеничне. Так вона стане більш м’якою та повітряної. Додайте до неї дрібну сіль. Можна заздалегідь розчинити її в невеликій кількості води. Сіль, на відміну від цукру, добре розчиняється в рідині будь-якої температури.

Туди ж розбийте яйця. Краще заздалегідь дістати їх з холодильника, щоб яйця були кімнатної температури.

В цю ж миску налийте половину порції питної води. Починайте замішувати тісто. Цей рецепт універсальний, і з ним можна експериментувати. Замініть воду кефіром або використовуйте обидві рідини в різних пропорціях. Результат буде незмінно смачним!

Продовжуйте підливати воду і вимішувати тісто, поки не вийде еластичне гладке тісто. Оскільки борошно буває різна, може знадобитися більше або менше води. Саме тому не додавайте весь об’єм рідини відразу.

Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште відпочивати на півгодини. Через 30 хвилин ущипніть його або притисніть пальцем. Якщо тримає форму – значить готове до використання.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на кефірі