Біляші – це пишні пиріжки з начинкою з м’ясного фаршу. Найскладніше в їх приготуванні – це замісити дріжджове тісто. З сухими дріжджами це зробити під силу кулінару будь-якого рівня.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Вода – 300 мл
- Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 0.33 ст.
Процес приготування:
Як приготувати тісто для біляшів з м’ясом на сухих дріжджах? У мисці змішайте сухі дріжджі, цукор, три столові ложки просіяного пшеничного борошна і теплу воду.
Добре перемішайте інгредієнти опари і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Після цього в опару додайте сіль і рослинне масло, перемішайте.
Потім частинами введіть решту борошно і замісіть тісто. В кінці замісу тісто має легко відлипати від рук. Поставте його в тепле місце на 15 хвилин.
Дріжджове тісто готове, можна розділити його на порції і ліпити біляші.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів на воді Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на сухих дріжджах