Біляші – це пишні пиріжки з начинкою з м’ясного фаршу. Найскладніше в їх приготуванні – це замісити дріжджове тісто. З сухими дріжджами це зробити під силу кулінару будь-якого рівня.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Вода – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.33 ст.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для біляшів з м’ясом на сухих дріжджах? У мисці змішайте сухі дріжджі, цукор, три столові ложки просіяного пшеничного борошна і теплу воду.

Добре перемішайте інгредієнти опари і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.

Після цього в опару додайте сіль і рослинне масло, перемішайте.

Потім частинами введіть решту борошно і замісіть тісто. В кінці замісу тісто має легко відлипати від рук. Поставте його в тепле місце на 15 хвилин.

Дріжджове тісто готове, можна розділити його на порції і ліпити біляші.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів на воді Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на сухих дріжджах