Смачне, повітряне тісто для чебуреків можна приготувати не використовуючи дріжджі. Для цього додамо в нього трохи горілки, яка зробить закуску рум’яною і хрусткою. А яйця і масло в рецепті додадуть їй ситності. Кращого страви для перекусу не придумати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 ст.
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для чебуреків без дріжджів, борошно просіваємо з допомогою ситечка. Це потрібно для того, щоб наситити її повітрям і зробити тісто більш повітряним і хрустким.

Тепер ставимо воду на вогонь і доводимо її до кипіння. З’єднуємо воду, яйце, цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Добре перемішуємо продукти. Додаємо до них борошно невеликими порціями, постійно помішуючи.

Формуємо тісто лопаткою, а потім, коли воно стане досить пластичним, викладаємо на стіл і вимішуємо його руками 5-7 хв., домагаємося еластичної маси.

Накриваємо тісто рушником або плівкою і даємо йому постояти 20 хв

Готово! Можна приступати до чебуреків! Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків на рослинному маслі Хрустке тісто для чебуреків з горілкою Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое