Смачне, повітряне тісто для чебуреків можна приготувати не використовуючи дріжджі. Для цього додамо в нього трохи горілки, яка зробить закуску рум’яною і хрусткою. А яйця і масло в рецепті додадуть їй ситності. Кращого страви для перекусу не придумати!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 400 ст.
- Вода – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для чебуреків без дріжджів, борошно просіваємо з допомогою ситечка. Це потрібно для того, щоб наситити її повітрям і зробити тісто більш повітряним і хрустким.
Тепер ставимо воду на вогонь і доводимо її до кипіння. З’єднуємо воду, яйце, цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Добре перемішуємо продукти. Додаємо до них борошно невеликими порціями, постійно помішуючи.
Формуємо тісто лопаткою, а потім, коли воно стане досить пластичним, викладаємо на стіл і вимішуємо його руками 5-7 хв., домагаємося еластичної маси.
Накриваємо тісто рушником або плівкою і даємо йому постояти 20 хв
Готово! Можна приступати до чебуреків! Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків на рослинному маслі Хрустке тісто для чебуреків з горілкою Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое