Хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачного тіста, приготовленого на кефірі та олії. Курник, приготований з такого тіста виходить неймовірно апетитною, пісочним і розсипчастим. Приємне поєднання соковитою начинки і хрусткого тіста припаде до смаку абсолютно всім.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 650 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для курника на кефірі та олії просто! В глибоку ємність, в якій будете замішувати тісто, розбийте курячі яйця, скориставшись міксером, збийте до однорідної консистенції.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.
Вершкове масло кімнатної температури розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, трохи остудіть, вилийте в ємність зі збитими курячими яйцями. Перемішайте міксером.
Влийте необхідну кількість кефіру і перемішайте до однорідної консистенції. Кефір можна використовувати будь-якої жирності.
Через дрібне сито просіяти в кілька прийомів необхідну кількість пшеничного борошна. Перемішайте міксером.
Коли міксером стане важко перемішувати тісто, перемішуючи столовою ложкою.
Потім викладіть тісто на чисту робочу поверхню кухонного столу, і добре вимісити тісто руками.
Готове тісто зберіть у велику кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або закрутіть харчовою плівкою і приберіть його в холодильник приблизно на 25-30 хвилин.
Відпочиле тісто використовуйте для приготування ароматного курника. Хочу зазначити, що таке тісто підійде не тільки для курника, але і іншої домашньої випічки, як солодких, так і солоною.
Насолоджуйтеся апетитною домашньою випічкою!
Курник на кефірі Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника на вершковому маслі