Готувати тісто для курника на кефірі швидко і просто. Всі інгредієнти, як правило, є під рукою. І можна приступати до складання пирога. Дуже смачне блюдо гідно кращий застіль!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Кефір – 130 мл
  • Сметана – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для курника на кефірі в духовці. Борошно просіваємо з допомогою ситечка і додаємо в неї розпушувач.

Кефір підігріваємо до 30-40 градусів і розмішуємо в ній сіль.

Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні.

З’єднуємо в глибокій ємності вершкове масло, кефір, сметану та яйця.

Поступово вводимо муку, щоб не було грудочок, і замішуємо однорідне тісто. Вимішуємо тісто руками 3-5 хв

Тісто готове, можна приступати до курнику! Приємного апетиту!

Курник Курник на кефірі Розсипчасте тісто для курника Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника в духовці Тісто для курника на кефірі Тісто для курника на сметані