Універсальний рецепт тіста на окропі, яке можна використовувати не тільки для мантів, але і для пельменів, чебуреків, вареників. Воно виходить дуже еластичним і гладким, здатне розкачуватись до тонкого стану без розривів і відмінно утримує всі види начинок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для мантів і пельменів на окропі? У невелику миску розбиваємо яйце.

Додаємо сіль, вливаємо олію і збовтуємо виделкою до однорідності.

В окрему широку миску просіваємо борошно. В отриманій гірці робимо поглиблення.

Вливаємо в поглиблення яєчну масу, перемішуємо лопаткою.

Виходить велика борошняна крихта.

Вливаємо в отриману масу вказану кількість окропу. Перемішуємо. Коли заважати ложкою буде вже неефективно, викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її руками, щоб сформувався шар тіста. Воно повинно увібрати в себе всю муку і стати гладким, пружним, не буде липнути до рук. При необхідності підсипаємо більше борошна.

Потім формуємо з тіста колобок, накриваємо його мискою або рушником, щоб поверхня не підсихали. Залишаємо на столі на сорок-п’ятдесят хвилин.

Після цього тісто розрізаємо на частини для зручності і розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо вироби за власним розсудом.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах