Любителям несолодкої випічки настійно рекомендую приготувати тісто для курника на сметані та олії. Таке тісто дозволить приготувати курник ситним і відмінно підійде для будь-якого сімейного застілля. Тісто, приготоване за цим рецептом, можна використовувати як для солодкою, так і для солоної випічки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 115 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кунжут – за бажанням

Процес приготування:

Для того щоб приготувати тісто для курника на сметані і олії, приготуйте тісто. Відміряйте необхідну кількість вершкового масла і сметани.

Вершкове масло хорошої якості викладіть в ємність, а потім розтопіть його на невеликому вогні, на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після чого трохи остудіть.

Розтоплене вершкове масло вилийте в ємність зі сметаною.

Розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Додати харчову соду і сіль, ретельно перемішайте.

Поступово просіяти пшеничне борошно. Замісіть м’яке тісто, добре вимісіть, зберіть в ком.

помістіть Тісто в поліетиленовий пакет, відправте його в холодильник приблизно на 20 хвилин.

Куряче філе ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте кубиками.

Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.

Охолоджене тісто розділіть на рівні частини, кожну частину розкачайте качалкою в круглий пласт товщиною не більше 1 сантиметра.

Потім рівномірно розподіліть начинку. Добре защепніть краї тіста. Зверху присипте кунжутом за бажанням.

Деко застелити пекарської папером.

Викладіть курники на деякій відстані один від одного, помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 30-35 хвилин до рівномірної рум’яної скоринки.

Апетитні курники, приготовані на тесті з використанням сметани і масла, подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на сметані