Любителям несолодкої випічки настійно рекомендую приготувати тісто для курника на сметані та олії. Таке тісто дозволить приготувати курник ситним і відмінно підійде для будь-якого сімейного застілля. Тісто, приготоване за цим рецептом, можна використовувати як для солодкою, так і для солоної випічки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 115 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Для начинки: –
- Куряче філе – 350 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кунжут – за бажанням
Процес приготування:
Для того щоб приготувати тісто для курника на сметані і олії, приготуйте тісто. Відміряйте необхідну кількість вершкового масла і сметани.
Вершкове масло хорошої якості викладіть в ємність, а потім розтопіть його на невеликому вогні, на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після чого трохи остудіть.
Розтоплене вершкове масло вилийте в ємність зі сметаною.
Розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Додати харчову соду і сіль, ретельно перемішайте.
Поступово просіяти пшеничне борошно. Замісіть м’яке тісто, добре вимісіть, зберіть в ком.
помістіть Тісто в поліетиленовий пакет, відправте його в холодильник приблизно на 20 хвилин.
Куряче філе ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте кубиками.
Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
Охолоджене тісто розділіть на рівні частини, кожну частину розкачайте качалкою в круглий пласт товщиною не більше 1 сантиметра.
Потім рівномірно розподіліть начинку. Добре защепніть краї тіста. Зверху присипте кунжутом за бажанням.
Деко застелити пекарської папером.
Викладіть курники на деякій відстані один від одного, помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 30-35 хвилин до рівномірної рум’яної скоринки.
Апетитні курники, приготовані на тесті з використанням сметани і масла, подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на сметані