Представляю вашій увазі рецепт тіста для курника на сметані в духовці. Якщо незабаром чекає святкове торжество, і ви не знаєте, що приготувати, приготуйте курник. Для приготування курника, пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати тісто на сметані. Таке тісто відмінно підійде не тільки для приготування курника, але і інших пирогів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Куряче філе – 300 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для курника на сметані в духовці. У ємність розбийте куряче яйце і злегка збийте виделкою. Викладіть заздалегідь зігріте до кімнатної температури маргарин. Додайте сметану, харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.
Просійте борошно пшеничне через дрібне сито, гарненько перемішайте. Тісто вимісити, зберіть в кулю, накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 25 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть. Начинку обсмажте на невеликому вогні кілька хвилин.
Підготуйте роз’ємну форму для випічки. Застелити пекарської папером і промажте її рослинним маслом.
Охолоджене тісто розділіть на 2 рівні частини, розкачайте качалкою в круглий пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики.
Зверху рівномірно розподіліть обсмажену начинку.
Поверх начинки викладіть вершкове масло.
Розкачайте другий пласт тесту.
Викладіть поверх начинки.
Добре защепніть краю тесту.
Із залишків тіста сформуйте прикраси. У центрі зробіть отвір.
Курячий жовток викладіть в миску і збийте до однорідної консистенції.
Поверхня курника змастіть збитим курячим жовтком з допомогою силіконової пензлика.
Обережно зніміть бортики форми і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Готовий курник трохи остудіть, акуратно перекладіть на блюдо для подачі.
Курник, приготований на тесті з використанням сметани, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею класичний Пісочне тісто для курника на маргарині Тісто для курника Тісто для курника на вершковому маслі