З величезною радістю хочу поділитися надзвичайно смачним рецептом курника з куркою та картоплею, приготованого на кефірі. Домашня випічка виходить ніжною і повітряної, чудовий варіант для сімейного чаювання. Процес приготування простий і швидкий.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Кефір – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 850 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати курник на кефірі з куркою та картоплею? В глибоку ємність, в якій будете замішувати тісто, вилити кефір кімнатної температури і рослинне масло. Додати харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції. Просійте борошно пшеничне через дрібне сито, гарненько перемішайте.

Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть. Начинку ретельно перемішайте.

Підготуйте форму для випічки, промажте її рослинним маслом. Викладіть половину приготованого тіста, рівномірно розподіліть по всій поверхні. Зверху викладіть начинку.

Рівномірно розподіліть її по всій поверхні тіста.

Поверх начинки викладіть тісто і розрівняти його силіконової лопаткою.

Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 40 хвилин до рівномірної золотистої скоринки. Готовий курник трохи остудіть, акуратно перекладіть на блюдо для подачі.

Курник, приготований на кефірі, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник в духовці Курник з куркою Курник класичний Курник на кефірі Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника з м'ясом і картоплею