Тісто для кыстыбай, приготоване на кефірі, виходить дуже якісним і пластичний. Борошно добре скріплюється завдяки в’язкої консистенції кефіру і тісто не розвалюється. Його легко розкачати качалкою і воно зовсім не прилипає. А коржі виходять смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 130 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати тісто для кыстыбый на кефірі легко! Кефір підігріваємо приблизно до 40 градусів і розмішуємо в ньому сіль і соду.
Борошно просіваємо з допомогою ситечка.
З’єднуємо її з кефіром.
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Формуємо густе тісто вимішуємо його, поки воно не стане дуже еластичним близько 5 хв
Накриваємо тісто рушником або целофаном і залишаємо настоятися на 20 хв.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею