Тісто для кыстыбай, приготоване на кефірі, виходить дуже якісним і пластичний. Борошно добре скріплюється завдяки в’язкої консистенції кефіру і тісто не розвалюється. Його легко розкачати качалкою і воно зовсім не прилипає. А коржі виходять смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 130 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати тісто для кыстыбый на кефірі легко! Кефір підігріваємо приблизно до 40 градусів і розмішуємо в ньому сіль і соду.

Борошно просіваємо з допомогою ситечка.

З’єднуємо її з кефіром.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Формуємо густе тісто вимішуємо його, поки воно не стане дуже еластичним близько 5 хв

Накриваємо тісто рушником або целофаном і залишаємо настоятися на 20 хв.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею