Кыстыбый – це смачні і пишні паляниці кавказької кухні, приготовані з апетитною начинкою. Для начинки можна вибрати картоплю, сир або м’ясні вироби. Але дуже важливо приділити увагу тесту. Тільки з якісним, еластичним тестом страва вийде апетитним і ситним. І обов’язково сподобається всій родині!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Вода – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для кыстыбый на молоці та яйцях, пшеничне борошно просіваємо через ситечко.
Молоко злегка підігріваємо, щоб воно було теплим.
Додаємо молоко, яйце і сіль в борошно.
Добре розмішуємо з допомогою лопатки, а потім, коли тісто стане досить густим продовжуємо вимішувати його руками. Щоб воно не прилипало, можна долоні змазати рослинним маслом.
Накриваємо тісто рушником і даємо постояти 20 хв
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый на молоці