Класичне тісто для мантів вимагає мінімум інгредієнтів: яйце, вода, борошно, сіль. Зручно замішувати тісто в комбайні, оскільки маса виходить досить туга, і, щоб якісно вимісити її, потрібно витратити певні сили. Після того, як тісто замішане, залишаємо його на тридцять хвилин у спокої – за цей час воно стане більш поступливим і розкачати його буде простіше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 240 мл

Процес приготування:

Як почати готувати класичне тісто для мантів? В чашу комбайна або широку миску просіваємо борошно пшеничне.

Окремо в невелику ємність розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль і теплу воду в зазначеній кількості. Виделкою або вінчиком гарненько змішуємо всі разом до однорідності.

У просіяне борошно вливаємо яєчно-водяну суміш. Включаємо комбайн для замісу тіста або починаємо працювати руками. Завдання – так змішати суху борошно з рідкою сумішшю, щоб вийшло гладке туге тісто, відмінно тримає форму і не липнущее до рук.

Викладаємо отриману масу на стіл мнемо руками, щоб вона повністю увібрала в себе борошно.

Потім скачуємо з тіста гладкий кулю. Загорнути його у харчову плівку або покласти в пакет і залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі на двадцять-тридцять хвилин.

Після цього тісто ще трохи вимішуємо і розділяємо його на кілька частин. Кожну частину тонко розкочуємо качалкою, нарізаємо на однакові за розміром квадрати, кладемо на них начинку і формуємо манти.

Смачного!

Тісто в домашніх умовах