Манти – ласощі, яке припало до душі величезній кількості людей. Різноманітність в ресторанах і кафе також говорить про незгасну популярності цієї страви. Однак помилково вважати, що манти не можуть бути домашніми. Приготувати тісто для них можна самостійно.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло рослинне – 20 мл
- Борошно – 600 гр.
- Окріп – 250 мл
- Сіль – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати тісто для мантів на окропі просто! Розбиваємо яйце в ємність, додаємо масло і сіль. Збиваємо всі компоненти до піни.
Просіваємо борошно через сито і висипаємо її в ємність до одержаний суміші. Перемішуємо інгредієнти ретельно, щоб не залишилося грудок. Для цього можна використовувати велику ложку. У результаті повинна вийде маса однорідної консистенції.
Заливаємо окропом. Вливаємо його поступово, після чого робимо заміс еластичного кулі. Тісто не повинно липнути до рук, тому вимішуємо його протягом 15 хвилин, поки воно не стане щільним і еластичним.
Беремо тісто і перекладаємо його в пакет, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
Після цього розкачуємо тісто. Тісто на окропі – відмінна основа для мантів, тим більше при правильному підборі начинки.
Тісто в домашніх умовах