Вперше заварне тісто було придумано французькими кондитерами. Це справжня знахідка для випічки, воно еластичне, не прилипає до поверхні, добре тримає форму і зручно в роботі.


Інгредієнти: на 18 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.

Процес приготування:

Борошно просійте, можна зробити це кілька разів.

У каструлю влийте воду і молоко, додайте нарізане кубиками вершкове масло. Масу підігрійте на середньому вогні і доведіть її до однорідності.

Коли вміст каструлі закипить, зменшіть вогонь і всипте всю муку. Швидкими рухами вмішайте борошно в рідку масу.

Тісто має стати однорідним, гладкі м і добре відлипати від стінок каструлі. Зніміть каструлю з плити і дайте тісту охолонути до кімнатної температури.

Яйця збийте в окремій мисці до однорідності, потім яєчну масу вмішайте в тісто.

Тісто виходить в’язке і однорідне, при стіканні з ложки, воно тримає форму. Відразу можна приступати до формування еклерів.

Приємного апетиту!

Еклери Заварне тісто для еклерів Тісто в домашніх умовах