Ще один варіант тесту для мантів, приготований на окропі з додаванням масла і яєць. Тісто замішується швидко, але вимагає «відпочинку» після замісу. Бажано дати тісту постояти не менше години перед обробленням на манти – воно стане більш еластичним, міцним, його буде простіше розкачувати, а також буде менше ризику пошкоджень при варінні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 850 – 900 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Окріп – 500 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати тісто для мантів на окропі з маслом? В об’ємну миску вливаємо вказану кількість окропу. Додаємо сіль, перемішуємо.
Далі вливаємо олію без запаху.
Розбиваємо яйця і відразу добре збовтуємо виделкою або вінчиком, щоб яйця взяли однорідну форму, не заварившись.
Поверх отриманої рідкої суміш просіваємо борошно пшеничне.
Перемішуємо ложкою. Коли заважати ложкою буде вже важко, викладаємо отриману масу на стіл вимішуємо її руками, щоб сформувався шар тіста, яке повністю увібрала в себе борошно. При необхідності підсипаємо більше борошна.
Потім формуємо з тіста колобок, загорнути його у харчову плівку або покласти в пакет. Залишаємо тісто при кімнатній температурі на годину.
Після цього розкачуємо його в тонкий пласт, нарізаємо на заготовки, загортаємо в них начинку і формуємо манти, як зазвичай.
Смачного!