Хороше еластичне тісто для домашніх пельменів замішується або на крижаний, або на теплій воді. В тісто додається яйце, що додає тісту міцність. Також додається рослинне масло, яке не дає пельменів склеюватися і при варінні, і при заморожуванні. Використовується для тіста тільки борошно вищого сорту, як містить досить клейковини, що дозволяє розкачати тісто дуже тонко. Продукти для тіста отмеривайте однією склянкою, адже важлива правильна пропорція інгредієнтів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 0.25 склянки
  • Масло соняшникове – 0.25 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати еластичне тісто для домашніх пельменів на воді легко! Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість всіх продуктів. Борошно просійте на сито в зручну для замісу тіста посуд. Борошно посоліть і ложкою перемішайте з сіллю.

У склянку налийте ¾ об’єму гарячої води, тільки не окропу. Потім до верху склянки налийте олію і все перемішайте.

Гарячу воду з маслом перелийте в посуд до борошна.

Потім розбийте в окрему чашку яйця, перемішайте їх виделкою і перелийте до борошна.

Ложкою тісто активно перемішайте, щоб воно забрало все борошно.

Потім перекладіть тісто на присипану мукою стільницю і руками протягом 5 хвилин тісто добре вимісити. Борошно і воду більше не додавайте.

Замішане тісто скачайте в колобок, перекладіть в пакет і залиште на 20 хвилин для відпочинку. Ваше тісто еластичне і податливе, так і тепле, так як замішувати на гарячій воді. Можете приступати до готування пельменів.

Смачних і вдалих страв!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні