Пиріжки являють собою популярне блюдо багатьох народів та національностей. Сьогодні я хочу поділитися неймовірним рецептом дріжджового тіста для пиріжків, приготованого на швидкодіючих сухих дріжджах. Випічка на такому тесті виходить ніжною і повітряної.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків із сухих швидкодіючих дріжджів? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплого молока, цукру і сухих швидкодіючих дріжджів.

Ретельно перемішайте до повного розчинення.

Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин. Після закінчення часу опара добре підніметься і збільшиться в об’ємі.

В окрему глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна.

Після чого розбийте куряче яйце, додайте сіль.

В миску введіть піднялася опару.

Гарненько перемішайте.

Після чого тісто викладіть на чисту робочу поверхню, добре вимісіть руками і скачайте в велику кулю. Якщо тісто липне до рук, додайте борошно.

Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Піднялося дріжджове тісто використовуйте для приготування улюблених пиріжків.

Насолоджуйтеся пухнастою домашньою випічкою!

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Дріжджове тісто на молоці для пиріжків в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці