Хлібопічка створена не лише для випікання хліба, а й для замісу тіста. Як же цим не скористатися, якщо потрібно приготувати тісто для мантів? По консистенції воно, як відомо, виходить крутим – для замісу руками доведеться докласти чимало зусиль. Здорово, якщо це може зробити за господиню хлібопічка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Молоко сухе – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для мантів в хлібопічці. В чашу хлібопічки наливаємо молоко. Додаємо яйця.
Слідом додаємо рослинне масло і сіль.
Далі висипаємо поверх борошно.
Закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Бездріжджове тісто» – це п’ятнадцять хвилин. В залежності від марки хлібопічки, назва режиму і конкретний час може різнитися.
Після завершення замісу хлібопічка відкриваємо, тісто витягаємо і загортаємо його в харчову плівку, щоб поверхня тіста не підсихали. Залишаємо при кімнатній температурі орієнтовно на тридцять-сорок хвилин для дозрівання. Після цього тісто розрізаємо на частини, розкачуємо кожну частину в тонкий пласт. Нарізаємо на заготовки, кладемо на них начинку і формуємо манти звичним способом.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах