Завдяки тонкому тесту чебуреки можна робити великих і дуже великих розмірів, вони встигають добре просмажиться за невелику кількість часу. А тісто для чебуреків, замішане на кефірі, довго залишається м’яким і не черствіє після охолодження.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 0,5 склянки
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для чебуреків на кефірі без яйця? Кефір підігрійте до кімнатної температури. Влийте його в миску, додайте горілку, сіль і пару столових ложок борошна, почніть замішувати тісто.

Додавайте борошно поступово і кожен раз добре перемішуйте тісто. Це потрібно для того, щоб контролювати консистенцію тіста і не зробити його занадто тугим.

Потім вимішуйте тісто руками 10-15 хвилин, поки воно не стане легко відлипати від рук.

Готовому тісту дайте відпочити 20-25 хвилин.

Після цього можна приступати до розкочування і ліпленні чебуреків.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків на кефірі Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое