Класичний рецепт тіста на воді для пельменів заснований на трьох важливих умов: дотримання пропорцій закладки продуктів, використання крижаної води і хороша якість всіх інгредієнтів. Тісто виходить універсальним і з нього можна готувати і пельмені і вареники, і равіолі, і хінкалі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 650 гр.
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт тіста для пельменів на воді легко! В зручну для замісу тіста посуд просійте потрібну кількість борошна вищого сорту.
Половину склянки просіяного борошна відніміть. Вона буде потрібна трохи пізніше.
Воду заздалегідь закип’ятіть і потім остудіть в холодильнику. Розчиніть в соді сіль і воду вилийте в борошно. У борошно так само розбийте яйця.
Почніть заміс тіста відразу рукою. Потім замішане тісто перекладіть на робочу поверхню столу, висипавши на неї решту борошно.
Потім руками вимішуйте тісто не менше 15 хвилин. Під час замісу бажано дати йому 5 хвилин для відпочинку і потім продовжити процес. Замішане тісто поставте на 30 хвилин у пакет, що зробить його еластичним і податливим. Після закінчення цього часу можете приступати до ліплення пельменів.
Порадуйте своїх близьких соковитими і ароматними пельменями!
Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях