В рецепті розберемо докладно, як готувати тісто для татарських кыстыбый з картоплею. Загалом, готується воно зовсім просто з наявних у кожному домі продуктів. Але є кілька важливих моментів, які варто дотримуватися для отримання дійсно смачних коржиків.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Картопляне пюре (для начинки) – 200 гр.

Процес приготування:

Першим ділом при приготуванні тіста на молоці для кыстыбый з картоплею по-татарськи нагріваємо молоко – потрібна температура в області 40 градусів. Це важливо, оскільки впливає на еластичність і підсумкову консистенцію маси.

Вливаємо нагріте молоко в миску, додаємо яйце, сіль і розтоплене до рідкого стану вершкове масло. Розмішуємо віночком до однорідності.

Борошно просіваємо через дрібне сито.

Частинами додаємо її в приготовлену рідку суміш, поступово замішуючи тісто ложкою. Коли маса набере густоту, переходимо на ручний заміс. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.

Готове тісто повинно бути м’яким, але пружний, добре тримає форму. Скачуємо його в кулю, накриваємо чистим рушником і відставляємо «відпочивати» при кімнатній температурі на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу необхідно розділити тісто на порції. Можна просто сформувати «ковбаску» і розрізати його на шматочки. Приблизна кількість відрізків – 8-10.

Кожну частину скачуємо в кулю і розкочуємо качалкою в тонкий коло. Круг повинен бути такого розміру, щоб ви могли рівне обсмажити його на сковороді, без складок. Після розкочування можна надати пласту ідеальну форму, поклавши на нього перевернуту тарілку і обрізавши ножем виступаючі надлишки по колу.

На сухій розігрітій сковороді обсмажуємо коржі з обох боків до рум’янцю. Смажаться вони досить швидко – буквально за півтори-дві хвилини з кожного боку.

Обсмажені гарячі коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом – смак тіста стане більш насиченим, і буде простіше скласти кола навпіл з начинкою.

Начиняємо підготовлені коржі картопляним пюре з цибулею або іншою начинкою, складаємо навпіл і насолоджуємося!

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый на молоці