Кожна господиня хоче, щоб тісто для пельменів було м’яке, еластичне і не разварилось при варінні після заморозки. Класичним є рецепт замішування тіста з яйцем і рослинним маслом, адже саме масло робить тісто еластичним і добре вимішується.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Вода – 0.5 л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для пельменів на 1 кг борошна легко! У посуд для замісу тіста просійте на сито кілограм борошна.
Потім вбийте до неї яйця і додайте рослинне масло.
До борошні налийте воду, тільки не холодну, а звичайної кімнатної температури.
Борошно з водою, яйцем і маслом трохи перемішайте.
Потім додайте до тіста сіль.
Руками тісто добре выместите. Це сама трудомістка частина процесу. Вимішуйте тісто не менше 10-15 хвилин, спочатку в посуді, а потім на робочій поверхні стола, присипаній борошном. Саме ретельне вимішування зробить ваше тісто еластичним і податливим.
Добре вимішане тісто не прилипає до долонь. Потім його скачайте в колобок, прикрийте тарілкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу можете тісто розкачати і ліпити пельмені.
Приємною ліплення пельменів!
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях