Кожна господиня хоче, щоб тісто для пельменів було м’яке, еластичне і не разварилось при варінні після заморозки. Класичним є рецепт замішування тіста з яйцем і рослинним маслом, адже саме масло робить тісто еластичним і добре вимішується.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Вода – 0.5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для пельменів на 1 кг борошна легко! У посуд для замісу тіста просійте на сито кілограм борошна.

Потім вбийте до неї яйця і додайте рослинне масло.

До борошні налийте воду, тільки не холодну, а звичайної кімнатної температури.

Борошно з водою, яйцем і маслом трохи перемішайте.

Потім додайте до тіста сіль.

Руками тісто добре выместите. Це сама трудомістка частина процесу. Вимішуйте тісто не менше 10-15 хвилин, спочатку в посуді, а потім на робочій поверхні стола, присипаній борошном. Саме ретельне вимішування зробить ваше тісто еластичним і податливим.

Добре вимішане тісто не прилипає до долонь. Потім його скачайте в колобок, прикрийте тарілкою і залиште на 20 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу можете тісто розкачати і ліпити пельмені.

Приємною ліплення пельменів!

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях