Рецепт замішування тіста для пельменів на молоці без додавання яєць буде хорошим вибором для молодої господині, і для дослідної. Замісити таке тісто нескладно і швидко. Тісто без яєць виходить еластичним і зручним для роботи з ним, тільки борошно для нього краще взяти першого сорту, щоб пельмені добре тримали форму при варінні, і яйця замінює рослинне масло.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пельменів на молоці без яєць? Два склянки борошна першого сорту просійте на сито і пересипте в посуд для замішування тіста. До борошна додайте сіль і ложкою перемішайте.

Потім налийте до борошні молоко, тільки не холодне.

Ложкою перемішайте борошно з молоком, щоб вона ввібрала всю рідину.

Потім налийте до тесту рослинне масло.

Тісто з маслом ще раз ложкою перемішайте.

Потім тісто, так як далі вимішувати ложкою важко, перекладіть на присипану мукою стільницю.

Руками ретельно вимісити тісто протягом 7-10 хвилин, не менше, адже хороший заміс визначає всі його властивості: еластичність і податливість. Залежно від стану тіста борошно можете додавати при замісі.

При замісі ви самі побачите, яким воно стає. Замішуйте, поки воно не буде прилипати до долонь. Потім скачайте тісто в колобок.

Загорніть в шматочок харчової плівки або помістіть в поліетиленовий пакет і залиште на 1 годину для відпочинку, щоб клейковина борошна добре набухла.

Після закінчення цього часу тісто для пельменів на молоці без яєць готове до роботи.

Смачних і вдалих страв!

Тісто для пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів на молоці