Рецепт замішування тіста для пельменів на молоці без додавання яєць буде хорошим вибором для молодої господині, і для дослідної. Замісити таке тісто нескладно і швидко. Тісто без яєць виходить еластичним і зручним для роботи з ним, тільки борошно для нього краще взяти першого сорту, щоб пельмені добре тримали форму при варінні, і яйця замінює рослинне масло.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно – 3 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для пельменів на молоці без яєць? Два склянки борошна першого сорту просійте на сито і пересипте в посуд для замішування тіста. До борошна додайте сіль і ложкою перемішайте.
Потім налийте до борошні молоко, тільки не холодне.
Ложкою перемішайте борошно з молоком, щоб вона ввібрала всю рідину.
Потім налийте до тесту рослинне масло.
Тісто з маслом ще раз ложкою перемішайте.
Потім тісто, так як далі вимішувати ложкою важко, перекладіть на присипану мукою стільницю.
Руками ретельно вимісити тісто протягом 7-10 хвилин, не менше, адже хороший заміс визначає всі його властивості: еластичність і податливість. Залежно від стану тіста борошно можете додавати при замісі.
При замісі ви самі побачите, яким воно стає. Замішуйте, поки воно не буде прилипати до долонь. Потім скачайте тісто в колобок.
Загорніть в шматочок харчової плівки або помістіть в поліетиленовий пакет і залиште на 1 годину для відпочинку, щоб клейковина борошна добре набухла.
Після закінчення цього часу тісто для пельменів на молоці без яєць готове до роботи.
Смачних і вдалих страв!