Для приготування безглютенового тіста для пельменів використовують або рисове борошно в суміші з кукурудзяним крохмалем, або спеціальні суміші без глютену. Тісто з цих сумішей зручно в роботі, а з рисового борошна ліпляться важче. Замішане безглютеновое тісто має полежати кілька годин, а краще – всю ніч, тоді буде менш примхливе при приготуванні пельменів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рисова мука біла – 80 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Вода – 80 мл

Процес приготування:

Готувати безглютеновое тісто для пельменів просто! Спочатку підготуйте потрібну кількість всіх зазначених у рецепті продуктів.

В посуд для замішування тіста пересипте всі сухі продукти та їх перемішайте ложкою.

Потім в суху суміш налийте закипяченную воду (це обов’язкова умова для тесту з рисового борошна і додати рослинне масло.

перемішайте Тісто спочатку ложкою або лопаткою.

Потім замісіть його рукою. Вимішуйте тісто не менше 7 хвилин.

Потім тісто розкатати у вигляді ковбаски, наріжте на шматочки і кожен шматочок скачайте в кулю.

Кульки розкачайте в тонкі коржі і можете укладати на них начинку.

Краї коржиків змастіть холодною водою і красиво защипайте. Ваші пельмені з безглютенового тесту можна відварювати.

Приємного апетиту!

Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні