Домашні пельмені завжди в пошані в багатьох сім’ях, чого не скажеш про магазинних, адже в них, крім якісних інгредієнтів, вкладена і частинка душі господині. Вам пропонується класичний рецепт тіста для домашніх пельменів на молоці. Із зазначених інгредієнтів у вас вийде до 100 штук, і вони добре зберігаються в замороженому вигляді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт класичного тіста для пельменів на молоці простий у приготуванні! В окремий посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце.

Потім до нього насипте сіль і перелийте склянку молока, нагрітого до кімнатної температури. Ці інгредієнти з допомогою віночка трохи збийте.

Вказане в рецепті кількість борошна просійте на сито і більшу частину її пересипте її до яєчно-молочної суміші. Відразу налийте поверх борошна рослинне масло без запаху.

Почніть ложкою замішувати тісто, потроху досипаючи борошно, поки тісто не стане важко перемішувати.

Потім перекладіть його на посипану борошном робочу поверхню і продовжуйте заміс вже руками. В цей час досипте борошно. Вимішуйте тісто 7-10 хвилин, поки воно не перестане прилипати до долонь. Воно повинно у вас вийти еластичною і ніжною текстурою. Замішане тісто скачайте в кулю, прикрийте серветкою і залиште для відпочинку мінімум на 30-40 хвилин.

Після закінчення цього часу тісто ще раз недовго вимісіть і можете його використовувати.

Тісто на молоці за класичним рецептом ідеально підходить для приготування як пельменів, так і вареників. Можете приступати до роботи.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів на молоці