Незважаючи на невеликий склад інгредієнтів, господині вимагають від тіста для пельменів багато чого: щоб було еластичним і добре раскатывалось, щоб зручно було ліпити пельмені, щоб не разваривалось при готуванні і щоб не тріскалося при заморожуванні. Ці вимоги виконає тісто, замішане на молоці та воді в рівних пропорціях і з додаванням яйця.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт тіста для пельменів на молоці та воді простий у приготуванні! В окремий посуд для замісу тіста просійте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, щоб вона збагатилася киснем.

Відміряйте потрібну кількість холодної води і молока і змішайте їх в одній ємності.

В середині гірки борошна зробіть невелику ямку, розбийте в неї куряче яйце і насипте пів чайної ложечки солі без гірки.

Лопаткою або ложкою яйце з борошном почніть перемішувати, порційно наливаючи до тесту молоко з водою.

Потім, коли заберемо усю рідину, перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню столу і руками тісто добре выместите. Заміс тіста має бути не менше 10 хвилин, поки воно не перестане прилипати до долонь. Замішане тісто скачайте в колобок і перекладіть на тарілку.

Потім прикрийте тісто серветкою і залиште на 1 годину для відпочинку. Ви побачите, що за цей час воно змінить свою текстуру на м’яку і еластичну.

Тісто для пельменів на воді і молоці готове, можна приступати до їх формування.

Смачних і вдалих страв!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на молоці