Незважаючи на невеликий склад інгредієнтів, господині вимагають від тіста для пельменів багато чого: щоб було еластичним і добре раскатывалось, щоб зручно було ліпити пельмені, щоб не разваривалось при готуванні і щоб не тріскалося при заморожуванні. Ці вимоги виконає тісто, замішане на молоці та воді в рівних пропорціях і з додаванням яйця.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Вода – 100 мл
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт тіста для пельменів на молоці та воді простий у приготуванні! В окремий посуд для замісу тіста просійте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, щоб вона збагатилася киснем.
Відміряйте потрібну кількість холодної води і молока і змішайте їх в одній ємності.
В середині гірки борошна зробіть невелику ямку, розбийте в неї куряче яйце і насипте пів чайної ложечки солі без гірки.
Лопаткою або ложкою яйце з борошном почніть перемішувати, порційно наливаючи до тесту молоко з водою.
Потім, коли заберемо усю рідину, перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню столу і руками тісто добре выместите. Заміс тіста має бути не менше 10 хвилин, поки воно не перестане прилипати до долонь. Замішане тісто скачайте в колобок і перекладіть на тарілку.
Потім прикрийте тісто серветкою і залиште на 1 годину для відпочинку. Ви побачите, що за цей час воно змінить свою текстуру на м’яку і еластичну.
Тісто для пельменів на воді і молоці готове, можна приступати до їх формування.
Смачних і вдалих страв!
Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на молоці