Приготувати домашнє дріжджове тісто для піци – справа зовсім нескладна. Важливо мати перевірений рецепт і настрій на хороший результат. Даний рецепт розрахований на швидкий заміс тіста на воді з використанням сухих дріжджів і яєць. Маса після підйому виходить м’якою і слухняною в роботі. Тісто після випічки має збалансований смак і відмінно поєднується з м’ясними інгредієнтами, так і з овочевими або навіть з морепродуктів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для піци на воді з сухим дріжджами з яйцем просто! Воду підігріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Виливаємо воду в миску, туди ж відправляємо сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок.

Віночком змішуємо всі разом і добиваємося розчинення всіх частинок.

Потім розбиваємо в рідину яйце і вливаємо олію.

Знову працюємо віночком, щоб домогтися однорідності суміші.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в отриману рідку суміш.

Заважаємо спочатку ложкою і поступово переходимо на ручний заміс. Кількість необхідної борошна може дещо відрізнятися від вказаного в рецепті, оскільки це залежить від характеристик конкретного продукту. Підсумкова консистенція замішаного тіста повинна бути еластичною, нетугий, податливою, але тримає форму.

Вимішуємо тісто руками кілька хвилин, щоб воно оформилося і перестало липнути до поверхонь.

Потім формуємо з нього кулю, укладаємо його в миску і затягуємо харчовою плівкою. Ставимо тісто в тепле місце для підйому на годину.

За вказаний час тісто має збільшитися в півтора-два рази. Дістаємо його з миски, злегка обминаємо і розкочуємо качалкою в пласт товщиною чотири-п’ять міліметрів.

На поверхні розкладаємо бажану начинку і відправляємо в заздалегідь розігріту до температури 200 градусів духовку на нижній або середньо-нижній рівень. Час випікання – орієнтовно п’ятнадцять – двадцять хвилин

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для класичної італійської піци Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії