Швидке дріжджове тісто без яєць – справжня знахідка для господинь. Випічка з нього виходить повітряної і легкою. Таке тісто підходить для пирогів, пампушок, булочок і рулетів з самими різними начинками.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 800 – 900 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для пиріжків без яєць з сухими дріжджами. Борошно просіяти через дрібне сито.
У миску налийте тепле молоко, додайте в нього дріжджі, сіль, пару столових ложок борошна і цукор. Опару залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Коли опара підійде, додати в неї рослинне масло і решту просіяне борошно. Замішують тісто.
Потім залиште його в теплому місці на 2 години, щоб воно піднялося.
Після расстойки розділіть тісто на частини, розкачайте і зліпити пиріжки.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Швидке тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах