Швидке дріжджове тісто без яєць – справжня знахідка для господинь. Випічка з нього виходить повітряної і легкою. Таке тісто підходить для пирогів, пампушок, булочок і рулетів з самими різними начинками.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 800 – 900 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пиріжків без яєць з сухими дріжджами. Борошно просіяти через дрібне сито.

У миску налийте тепле молоко, додайте в нього дріжджі, сіль, пару столових ложок борошна і цукор. Опару залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.

Коли опара підійде, додати в неї рослинне масло і решту просіяне борошно. Замішують тісто.

Потім залиште його в теплому місці на 2 години, щоб воно піднялося.

Після расстойки розділіть тісто на частини, розкачайте і зліпити пиріжки.

Приємного апетиту!

Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Швидке тісто для пиріжків на молоці Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах