З великим задоволенням і неймовірним бажанням хочу поділитися надзвичайно смачним рецептом тіста для пиріжків, приготованих на кефірі в хлібопічці. Будь-яка випічка, приготовлена на такому тесті, стане апетитним частуванням для ваших близьких.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Маргарин вершковий – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пиріжків на кефірі в хлібопічці? В чашу хлібопічки налийте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану кефіру.

Розбийте курячі яйця.

Потім влийте необхідну кількість рослинного масла, а також попередньо розтоплений в мікрохвильовці маргарин.

Після чого додайте сіль, сухі дріжджі, необхідну кількість просіяного пшеничного борошна і розпушувача, а також цукровий пісок.

Чашу хлібопічки встановіть прилад. На панелі приладу встановіть програму «Дріжджове тісто», час приготування 1 годину 30 хвилин. Закрийте кришку хлібопічки і натисніть кнопку «Старт». Після чого почнеться процес замішування тіста.

Після закінчення часу хлібопічка видасть звуковий сигнал, який повідомить про готовність тіста. Відкрийте кришку приладу. Акуратно вийміть приготоване тісто.

Готове тісто розділіть на однакові частини і використовувати для приготування повітряних і ніжних пиріжків.

Текстура тіста виходить неймовірно легкої і пухкої.

Приємного апетиту!

Здобне тісто на сухих дріжджах для пиріжків Пісне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків в хлібопічці Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків