Я часто балую своїх рідних і близьких домашніми пиріжками. Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом чудового тіста для пиріжків, приготованого без дріжджів на кефірі. Процес приготування такого тесту займе мінімальна кількість вільного часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для пиріжків на сковороді без дріжджів на кефірі? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість кефіру кімнатної температури, додайте цукровий пісок, сіль і харчову соду, розбийте куряче яйце.
Ретельно перемішайте до повного розчинення і утворення характерно пінливої реакції.
Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна і влийте рослинне масло, ретельно перемішайте.
Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком.
Готове тісто залиште відпочити приблизно на 10-15 хвилин.
Відпочиле тісто розділіть на однакові частини.
Розкачайте і викладіть улюблену начинку в центр. Я використовувала картопляну.
Сформуйте однакові пиріжки.
Добре заліпіть тісто і викладіть швом вниз.
В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки швом вниз.
Обсмажте пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.
Гарячі пиріжки подавайте на стіл до чаю.
Приємного апетиту!
Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі з содою для пиріжків Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків без дріжджів