Я часто балую своїх рідних і близьких домашніми пиріжками. Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом чудового тіста для пиріжків, приготованого без дріжджів на кефірі. Процес приготування такого тесту займе мінімальна кількість вільного часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пиріжків на сковороді без дріжджів на кефірі? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість кефіру кімнатної температури, додайте цукровий пісок, сіль і харчову соду, розбийте куряче яйце.

Ретельно перемішайте до повного розчинення і утворення характерно пінливої реакції.

Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна і влийте рослинне масло, ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком.

Готове тісто залиште відпочити приблизно на 10-15 хвилин.

Відпочиле тісто розділіть на однакові частини.

Розкачайте і викладіть улюблену начинку в центр. Я використовувала картопляну.

Сформуйте однакові пиріжки.

Добре заліпіть тісто і викладіть швом вниз.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки швом вниз.

Обсмажте пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.

Гарячі пиріжки подавайте на стіл до чаю.

Приємного апетиту!

Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі з содою для пиріжків Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків без дріжджів