З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом смачного тіста для пиріжків, яким постійно користуюся сама. Моя сім’я дуже любить пиріжки з капустою, тому я це тісто використовую саме з цією метою. Але це зовсім не означає, що начинка може бути тільки капустяної, експериментуйте!!!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для пиріжків на сковороді з капустою. Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пиріжків з капустою.
Злегка підігрійте необхідну кількість питної води до теплого стану. Вилийте його в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску, сухих дріжджів і солі. Влийте рослинне масло. Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
Додайте трохи просіяного пшеничного борошна і розбийте куряче яйце. Знову добре перемішайте.
В кілька прийомів просійте залишився кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Ретельно перемішайте. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником. Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Тим часом приготуйте капустяну начинку.
тісто розділіть на частини. Розкачайте з допомогою качалки. Викладіть капустяну начинку.
Сформуйте акуратні пиріжки. Обсмажте до золотистої скоринки апетитною з одного боку на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.
Потім переверніть на іншу сторону і обсмажте з другої сторони.
Гарячі пиріжки з капустою подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків