Щоб приготувати смачні універсальні профітролі, необхідно замісити заварне тісто. Профітролі можна робити з різними начинками, запекти їх в духовці або обсмажити у фритюрі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 0.75 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для профітролей в домашніх умовах. У невеликій каструлі нагрійте воду, додайте сіль і цукор. Потім додайте нарізане кубиками вершкове масло.

Доведіть масляну масу до кипіння, потім сипте просіяне борошно, швидкими рухами перемішайте інгредієнти.

Вимішуйте тісто до однорідності. Коли тісто почне скочуватися в грудку і приставати до стінок каструлі, знімайте його з вогню.

Тісто остудіть, щоб яйця, додані до нього не згорнулися. Яйця додавайте по одному, кожен раз добре вимішуючи тісто.

Тісто має бути в міру густим і не липким. Щоб зробити профітролі, використовуйте кондитерський мішок з насадкою “зірочка”.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах