Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом тіста для приготування татарських вак-біляшів. Блюдо виходить ароматним, апетитним і ситним. Приготування такого тесту не відніме у вас багато часу. Випічка з таким тестом виходить соковитою всередині і хрустким зовні.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Кефір – 150 мл
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Баранина – 300 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Картопля – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для татарського вак-біляша? Баранину ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками і подрібніть гострим ножем або пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Картопля добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком. Додайте до м’яса, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
В глибоку миску налийте кефір, розбийте куряче яйце, додайте сіль і харчову соду.
Добре перемішайте віночком до однорідної консистенції.
Маргарин розтопіть на водяній бані і влийте в масу.
Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Скачайте в велику кулю.
Тісто розділіть на невеликі однакові частини.
Кожну частину розкачайте в коло, в центр помітите начинку.
накрийте Начинку меншим колом.
Добре заліпіть краю.
Таким чином зліпіть всі вак-біляші, а потім викладіть на деко, застелений пекарської папером. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте вак-біляші 40-45 хвилин. Готову випічку вийміть з духовки.
Трохи остудіть татарські вак-біляші, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Вак-біляші Тісто для біляшів Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці