Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом тіста для приготування татарських вак-біляшів. Блюдо виходить ароматним, апетитним і ситним. Приготування такого тесту не відніме у вас багато часу. Випічка з таким тестом виходить соковитою всередині і хрустким зовні.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Баранина – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для татарського вак-біляша? Баранину ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками і подрібніть гострим ножем або пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Картопля добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком. Додайте до м’яса, посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.

В глибоку миску налийте кефір, розбийте куряче яйце, додайте сіль і харчову соду.

Добре перемішайте віночком до однорідної консистенції.

Маргарин розтопіть на водяній бані і влийте в масу.

Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Скачайте в велику кулю.

Тісто розділіть на невеликі однакові частини.

Кожну частину розкачайте в коло, в центр помітите начинку.

накрийте Начинку меншим колом.

Добре заліпіть краю.

Таким чином зліпіть всі вак-біляші, а потім викладіть на деко, застелений пекарської папером. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте вак-біляші 40-45 хвилин. Готову випічку вийміть з духовки.

Трохи остудіть татарські вак-біляші, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Вак-біляші Тісто для біляшів Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для вак-біляшів в духовці