З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом смачного і апетитного тесту для приготування татарського зур-біляша. Процес приготованого такого тесту не відніме у вас багато часу. З цим рецептом впорається навіть початківець кулінар.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Бульйон з курки – 200 мл
  • Яловичина – 1 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 2 кг
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для татарського зур-біляша? Яловичину ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками і пропустіть через м’ясорубку або дрібно наріжте гострим ножем. Фарш можна використовувати вже готовий.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком. Всі інгредієнти для начинки змішайте у великій ємності, додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте до однорідності.

Теплу питну воду вилийте в глибоку ємність, додайте рослинне масло і сіль. Перемішайте і поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна.

Замісіть м’яке еластичне тісто. Тісто розділіть на три частини.

Більшу частину тіста розкачайте качалкою і викладіть у форму, застелену пекарським папером або змащену невеликою кількістю рослинного масла.

Після чого викладіть приготовлену начинку.

Краї тіста зберіть до центру. Влийте курячий бульйон.

тісто також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепніть бортики. У центрі зробіть отвір.

З невеликого шматочка тіста сформуйте маленький колобок і закрийте отвір. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте зур біляш 1 годину 50 хвилин.

Готовий пиріг вийміть з духовки і змастіть поверхню вершковим маслом. Накрийте кришкою і трохи остудіть зур біляш.

Потім наріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на воді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом