З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом смачного і апетитного тесту для приготування татарського зур-біляша. Процес приготованого такого тесту не відніме у вас багато часу. З цим рецептом впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Бульйон з курки – 200 мл
- Яловичина – 1 кг
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Картопля – 2 кг
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для татарського зур-біляша? Яловичину ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками і пропустіть через м’ясорубку або дрібно наріжте гострим ножем. Фарш можна використовувати вже готовий.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком. Всі інгредієнти для начинки змішайте у великій ємності, додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте до однорідності.
Теплу питну воду вилийте в глибоку ємність, додайте рослинне масло і сіль. Перемішайте і поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Замісіть м’яке еластичне тісто. Тісто розділіть на три частини.
Більшу частину тіста розкачайте качалкою і викладіть у форму, застелену пекарським папером або змащену невеликою кількістю рослинного масла.
Після чого викладіть приготовлену начинку.
Краї тіста зберіть до центру. Влийте курячий бульйон.
тісто також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепніть бортики. У центрі зробіть отвір.
З невеликого шматочка тіста сформуйте маленький колобок і закрийте отвір. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте зур біляш 1 годину 50 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з духовки і змастіть поверхню вершковим маслом. Накрийте кришкою і трохи остудіть зур біляш.
Потім наріжте на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на воді Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом