Приготування чебуреків починається з замісу тіста. Рецепти тіста для чебуреків можна знайти безліч на будь-який смак і набір інгредієнтів. Замішують його на воді, кефірі, сметані, сирі і дріжджах. Якщо ви любите тонке і хрустке тісто, то спробуйте цей рецепт тіста на гарячій воді.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Вода – 500 мл
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на чебуреки на гарячій воді, в миску викладіть вершкове масло, всипте сіль і цукор.
Потім влийте горілку і гарячу воду, змішайте інгредієнти.
Далі всипте половину просіяного борошна і перемішайте до отримання однорідної маси.
Потім частинами всипте решту борошна і вимісити тісто руками. Воно повинне вийти еластичним і легко відлипати від рук. Залиште тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Готове тісто скачайте в ковбаску, потім наріжте і кожен шматок розкачайте в тонкий коржик. На коржі викладіть м’ясну начинку і зліпити чебуреки.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків без яєць Тісто для чебуреків на воді Хрустке тісто для чебуреків з горілкою Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое