З профітролі і еклери можна приготувати з ніжного і м’якого заварного тіста. Оцініть простий і швидкий рецепт. Готовий продукт виходить еластичним і зручним у використанні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 220 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яєчний порошок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати заварне тісто для еклерів і профітролей? Вершкове масло розрізаємо на невеликі шматки. Кладемо їх в каструлю, посипаємо дрібкою солі і поливаємо потрібною кількістю води. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

В гарячу масу поступово просіваємо борошно. Ретельно розмішуємо вміст до однорідності і даємо йому охолонути.

В остиглу масу додаємо яєчний порошок. Починаємо вимішувати заготовку.

замішуємо Руками тісто до щільного клубка. Продукт повинен бути м’яким і еластичним.

Даємо тісту трохи відпочити, ділимо його на шматочки і використовуємо для приготування еклерів або профітролей. Готово!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах