Горілка використовується при замішуванні тіста для чебуреків саме для того, щоб в процесі смаження утворювалася апетитна рум’яна кірочка. Приготувати таке тісто не складно, якщо слідувати цьому покрокового рецептом.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Горілка – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати тісто на чебуреки з горілкою без яєць? У миску просійте частина мукию
Додайте воду, сіль, цукор, соняшникова олія і горілку. Перемішайте інгредієнти.
Додайте ще трохи борошна, ретельно перемішайте.
Потім викладіть отриману масу на стіл і продовжуйте вимішувати тісто руками.
Поступово додайте решту борошно. Тісто має бути щільним, але еластичним.
Коли тісто буде готове, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Потім можна приступати до розкочування тіста і ліпленні чебуреків.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками