Курник – дуже ситна і смачна домашня випічка, яка стане прекрасним частуванням для ваших рідних і близьких. З великим задоволенням хочу поділитися рецептом своєї улюбленої тіста, з якого часто готую курник. Тісто, приготоване на кефірі без дріжджів, виходить незвичайно повітряним і легким.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 750 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто на кефірі без дріжджів для курника, в глибоку ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна і розпушувача, додайте сіль і добре перемішайте сухі інгредієнти.
Потім влийте необхідну кількість кефіру кімнатної температури, розбийте курячі яйця і ретельно перемішайте. Кефір можна використовувати будь-якої жирності, це непринципово. Від жирності кефіру буде залежати лише те, скільки муки візьме тісто.
Вершкове масло хорошої якості наріжте на невеликі шматочки, викладіть в миску, і розтопити на вогні, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Потім трохи остудіть і поступово влийте в тісто. Добре перемішайте.
Приготоване тісто викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу, добре вимісіть, зберіть в кулю, помістіть його в пакет і покладіть в холодильник приблизно на 25 хвилин. Свіже охолоджене тісто використовуйте за призначенням. Тісто можна використовувати не тільки для приготування курника, але і іншої домашньої випічки.
Приємного апетиту!
Курник Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника в духовці