У давні часи на Русі курник був прикрасою будь-якого святкового торжества. Курник являє собою апетитну домашню випічку з м’ясною начинкою з курки. Сьогодні я пропоную скористатися рецептом і приготувати тісто на кефірі без яєць для курника. Тісто виходить м’яким і еластичним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто на кефірі без яєць для курника легко! Вершкове масло кімнатної температури розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Потім додайте необхідну кількість кефіру кімнатної температури.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.
В окрему глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна і харчової соди, скориставшись дрібним ситом, додайте сіль і добре перемішайте.
Потім влийте підготовлені рідкі інгредієнти і ретельно перемішайте.
Тісто викладіть на чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть, зберіть в ком, помістіть в поліетиленовий пакет і покладіть його в холодильник приблизно на 20-25 хвилин.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, займіться приготуванням ароматної начинки. Охолоджене тісто розділіть на дві частини, кожну частину розкачайте качалкою в рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів.
У центр розкатаного тіста викладіть приготовлену начинку і рівномірно розподіліть її. Акуратно защепніть краї тіста. Із залишків тіста сформуйте декор.
Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до рівномірної золотистої скоринки.
Тісто на кефірі без використання яєць можна використовувати не тільки для приготування курника, але і для іншої домашньої випічки.
Приємного апетиту!
Класичне тісто для курника Тісто в домашніх умовах Тісто для курника в духовці Тісто для курника на кефірі