З неймовірним бажанням хочу поділитися чудовим, на мій погляд, рецептом смачного тіста для біляшів, приготованого в хлібопічці на молоці. Тісто виходить ніжним і повітряним. Якщо у вас є хлібопічка, обов’язково скористайтеся цим чудовим рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко коров’яче – 190 мл
  • Сухі дріжджі – 0.66 ч. л.
  • Сіль – 0.66 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – 0.5 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для біляшів на молоці у хлібопічці? В чашу хлібопічки насипте необхідну кількість сухих дріжджів хорошої якості.

В глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна, а потім всипте її в чашу хлібопічки.

Молоко підігрійте до теплого стану, потім викладіть в нього вершкове масло і повністю розчиніть. Отриману масу вилийте в чашу хлібопічки. Чашу встановіть прилад, закрийте кришку і виберете програму «Дріжджове тісто».

Час замісу буде залежати від фірми вашої хлібопічки. Приблизно 1-1,5 години.

Після закінчення програми вийміть тісто з чаші приладу. Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді, пропустіть через м’ясорубку, можна відразу разом з м’ясом. Додайте м’ясний фарш. Фарш можна використовувати будь, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте начинку до однорідної консистенції.

Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло. В центр викладіть приготовлену начинку.

Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.

Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.

Ніжні і соковиті біляші з тіста на молоці, приготованого в хлібопічці, подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на сухих дріжджах