Любителям домашніх смажених пиріжків, з великим задоволенням хочу порадити рецепт чудового тіста, приготовленого на кефірі з дріжджами. Приготуйте обов’язково, і ваші близькі будуть в захваті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 900 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір – 500 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто на кефірі для пиріжків смажених на сковороді з дріжджами. Злегка підігрійте питну воду до теплого стану і вилийте в глибоку ємність. Потім додайте цукровий пісок і сухі дріжджі. Гарненько перемішайте.
Опару оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 15 хвилин в теплому місці. За цей час дріжджі почнуть працювати, і опара збільшиться в об’ємі.
В глибоку ємність вилийте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану кефіру.
Після чого акуратно введіть підійшла опару. Додайте сіль. Потім просіяти необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.
Ретельно перемішайте.
Додайте необхідну кількість рослинного масла. Замісіть еластичне тісто.
Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто підніметься досить добре збільшиться в об’ємі, ретельно обімніть його і залиште піднятися ще раз.
тісто розділіть на частини. Розкачайте з допомогою качалки. Викладіть улюблену начинку. Сформуйте акуратні пиріжки. Обсмажте до золотистої скоринки апетитною з усіх боків на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Гарячі пиріжки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на кефірі Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах