Якщо перед вами стоїть завдання швидко приготувати пиріжки з начинкою, то краще замісити тісто на кефірі. Воно виходить майже таким же повітряним і пористим, як дріжджове і відмінно підійде для смаження пиріжків.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 – 2.5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.66 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто на кефірі з содою для пиріжків на сковороді. У миску налийте кефір, всипте цукор і сіль за смаком.

Далі влийте рослинне масло.

Борошно просійте і частинами додайте в миску до кефіру, замісіть тісто.

Всипте соду і ще раз перемішайте тісто.

Тісто скачайте в грудку і залиште на півгодини. Воно стане більш повітряним, його можна обробляти і ліпити пиріжки.

Приємного апетиту!

Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на кефірі без яєць для пиріжків Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі для пиріжків смажених на сковороді Тісто на кефірі з содою для пиріжків