Від усієї душі і з великим задоволенням хочу поділитися неймовірним рецептом надзвичайно смачного і апетитного тесту для біляшів, приготованого на молоці. Біляші, приготовані на такому тесті, припадуть до смаку як дітям, так і дорослим. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 30 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Сухі дріжджі – 17 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Свинина – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати тісто на молоці для біляшів смажених на сковороді? У глибоку миску налийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
У підійшла опару додати курячі яйця, просіяти через дрібне сито пшеничне борошно. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися в теплому місці на 1 годину. Все залежить від того, які дріжджі ви будете використовувати.
Свинину і яловичину промийте і обсушіть, потім наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, попередньо вимиту і подрібнену зелень, і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції. Після закінчення часу тісто добре підніметься і значно збільшиться в об’ємі.
Підійшло дріжджове тісто трохи обімніть і розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коржик. В центр викладіть приготовлену соковиту м’ясну начинку.
Заліпіть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на сильному вогні, потім налийте достатню кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені біляші отвором вниз.
Обсмажте біляші з двох сторін до рівномірної золотистої скоринки.
Рум’яні біляші, приготовані на сковороді, викладіть на блюдо для подачі.
Подавайте ароматну випічку на стіл зі свежезаваренним чаєм.
Насолоджуйтеся смачною домашньою випічкою!
Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами