Заварне тісто ви можете замісити і для пельменів, і для вареників. Таке тісто легко можна розкачати до товщини паперового аркуша, і воно не порветься. Краї тіста добре защипываются, що дозволить вам сформувати візерункові й фігурні пельмені або вареники. Таке тісто добре переносить заморожування, і пересипані борошном вироби не злипаються в морозилці.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 370 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто на окропі для пельменів і вареників легко! Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів для замісу тесту.
Борошно просійте на сито відразу в посуд для замішування тіста і 50 г борошна відніміть для присипки столу.
Борошно зберіть гіркою і зробіть у середині невелику ямку. Налийте в неї рослинне масло.
Потім налийте в борошно окріп і насипте сіль, адже саме гаряча вода робить тісто еластичним і зберігає форму при відварюванні пельменів. Борошно з гарячою водою ложкою перемішайте.
Тісто трохи остудіть і вбийте в нього яйце.
Потім руками тісто добре і протягом 10 хвилин вимісіть. Замішане тісто скачайте в колобок і дайте йому 30 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу тісто ще раз недовго вимісіть і під тарілкою або харчовою плівкою залиште на 1 годину. Потім можете з готового тіста на окропі ліпити вареники чи пельмені.
Якщо вам потрібно приготувати про запас багато пельменів, то кількість інгредієнтів збільшите в 2 або 3 рази.
Готуйте із задоволенням і пригощайте своїх близьких смачними пельменями та варениками!
Еластичне тісто для пельменів Заварне тісто для пельменів і вареників Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для вареників Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях