Заварне тісто ви можете замісити і для пельменів, і для вареників. Таке тісто легко можна розкачати до товщини паперового аркуша, і воно не порветься. Краї тіста добре защипываются, що дозволить вам сформувати візерункові й фігурні пельмені або вареники. Таке тісто добре переносить заморожування, і пересипані борошном вироби не злипаються в морозилці.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 370 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто на окропі для пельменів і вареників легко! Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість продуктів для замісу тесту.

Борошно просійте на сито відразу в посуд для замішування тіста і 50 г борошна відніміть для присипки столу.

Борошно зберіть гіркою і зробіть у середині невелику ямку. Налийте в неї рослинне масло.

Потім налийте в борошно окріп і насипте сіль, адже саме гаряча вода робить тісто еластичним і зберігає форму при відварюванні пельменів. Борошно з гарячою водою ложкою перемішайте.

Тісто трохи остудіть і вбийте в нього яйце.

Потім руками тісто добре і протягом 10 хвилин вимісіть. Замішане тісто скачайте в колобок і дайте йому 30 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу тісто ще раз недовго вимісіть і під тарілкою або харчовою плівкою залиште на 1 годину. Потім можете з готового тіста на окропі ліпити вареники чи пельмені.

Якщо вам потрібно приготувати про запас багато пельменів, то кількість інгредієнтів збільшите в 2 або 3 рази.

Готуйте із задоволенням і пригощайте своїх близьких смачними пельменями та варениками!

Еластичне тісто для пельменів Заварне тісто для пельменів і вареників Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для вареників Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях